Mijn naam is Thea Brom-Volman en ik ben al sinds 1993 dierenartsassistente. In mijn vrije tijd reed ik op de dierenambulance. In die tijd heb ik ook enkele cursussen gevolgd zoals EHBO voor dieren en dierengedrag. Toen een van onze teefjes moest worden gesteriliseerd heb ik de toenmalige dierenarts gevraagd of ik bij de operatie kon zijn. Van het een kwam het ander en in 1993 ben ik aan de slag gegaan als dierenartsassistente. In 1995 heb ik mijn diploma paraveterinair gehaald.Gedurende mijn hele loopbaan heb ik allerlei korte en langere cursussen gevolgd om op het terrein van de dierenverzorging en –gezondheid up-to-date te zijn. Naast mijn werk ben ik ook thuis altijd met dieren in de weer. Kippen, konijnen, fretten, katten en natuurlijk de honden vergen/ vergden een behoorlijk deel van die vrije tijd.

    Op dit moment is de “veestapel” teruggebracht tot drie katten en twee honden. Dit zijn de Drentsche Patrijshonden Ascon en Django van ’t Patrieske. Ascon is mijn hond en met hem doe ik de jachttraining en zweetwerk.

    Het klopt dat u Thea al een poosje mist in de kliniek.
    Door pijn en ongemak aan haar knie is Thea helaas al een jaar niet meer aan het werk , ze komt enkele keren per week langs in de kliniek om de sfeer en contact vast te houden . Helaas is nog niet duidelijk wat de gevolgen op lange termijn zijn.