NIEUW BIJ DIERENKLINIEK WESTERVOORT-DUIVEN : HET SENIOREN CONSULT
Een nieuwjaar, tijd om onze oudere huisdieren eens in het zonnetje te zetten. Ook een hond of kat op zijn/haar oude dag kan nog goed in conditie zijn. Met uw hulp kunnen wij uw dier zolang mogelijk fit en gezond houden.

Wanneer is een hond of kat een senior? Een kat vanaf 9 jaar en een hond vanaf 7-9 jaar afhankelijk van het lichaamsgewicht/grootte

Bij onze geliefde viervoeters op leeftijd kunnen, net als bij ons, ouderdomskwalen ontstaan. Deze zijn veelal goed te behandelen, zeker als u er vroegtijdig bij bent. De jaarlijkse check-up en de entingen helpen al een beetje in het proces, maar er zijn veel meer handige pijlers waar u als eigenaar al veranderingen kunt opmerken in het doen en laten van uw huisdier. Een regelmatige controle van uw huisdier kan zo maar helpen om de ouderdomskwalen te kunnen ondervangen.
Kenmerken ouderdom:
– Het verminderen van het uithoudingsvermogen of sloomheid
– Vermageren of juist aankomen in gewicht;
– Problemen met het lopen, traplopen, opstaan na rust;
– Problemen met springen (misspringen op een vensterbank of in de auto);
– Meer drinken dan gebruikelijk
– Veranderde eetlust, meer of juist minder
– Meer plassen dan normaal of last van urineverlies;
– Kortademigheid of zware ademhaling;
– Verminderd gezichtsvermogen of knijpen met de ogen;
– Moeite met eten, slechte adem of verkleuring van de tanden;
– Regelmatig afwijkende ontlasting qua dikte en bijvoorbeeld slijm- of bloedbijmenging;
– Regelmatig braken;
– Gedragsveranderingen, veel miauwen of janken;
– Gezwellen in of onder de huid;
– Kale plekken, doffe vacht, stinkende vacht;
Dit zijn de meest voorkomende ouderdomskwalen, maar het is slechts een kleine opsomming van wat een ouder dier kan ontwikkelen. Door deze symptomen te herkennen en te melden bij uw dierenarts kunne we die kwalen en ook de onderliggende aandoeningen mogelijk vroegtijdig diagnosticeren en behandelen. Heeft uw huisdier een of meerdere punten van bovenstaand lijstje dan kunt u altijd even contact opnemen met de dierenkliniek.
Vanaf 1 januari 2018 komt bij Dierenkliniek Westervoort-Duiven het Seniorenconsult beschikbaar. Tijdens dit consult wordt er naast een uitgebreid lichamelijke onderzoek ook een bloedonderzoek uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar aanwijzingen voor suikerziekte, schidklierproblemen (voornamelijk bij de kat) en nier en/of leverproblemen. Mocht er tijdens het onderzoek iets worden ontdekt door de dierenarts, dan kan er in overleg besloten worden om aanvullend onderzoek te doen passend bij de bevindingen van de dierenarts.
In de praktijk kunnen we dan ook aanvullend onderzoek uitvoeren zoals bijvoorbeeld aanvullend bloedonderzoek, röntgenonderzoek of urineonderzoek.

In januari 2018 hebben we ter introductie een speciale aanbieding :
Seniorenconsult incl bloedafname en onderzoek:
Kat normaal 139 euro , nu 119 euro incl. BTW
Hond normaal 117 euro nu 99 euro incl. BTW

U kunt een afspraak maken voor een senioren consult bij 1 van onze assistentes op telefoonnummer 026-3114889